%C3%98ygarden%20BK8_07
%C3%98ygarden%20BK8_02
%C3%98ygarden%20BK8_17

Øygarden BK8

Fargerike rekkehus på Hana

Rekkehusene på Øygarden ble kåret til vinner i forbindelse med en prosjektkonkurranse som henvender seg til førstegangsetablérerne, i regi av Mitt i Sandnes ved Sandnes Tomteselskap. I konkurransen legges det vekt på å skape gode og funksjonelle boliger med spennende arkitektur og gode planløsninger til en fordelaktig pris.


OM BOLIGENE


Rekkehusfeltet består av to hustyper - fire i midten på ca. 97 m2 og én på hver ende som er litt større (126-128 m2). Inkludert i dette har hver bolig en sportsbod på 5 m2. I tillegg har alle mulighet for en bod i hagen (tilvalg).

Arkitektene fra Aros med Kjetil Djuve i spissen har lagt vekt på å lage boliger med arealeffektive og fleksible planløsninger som er tilpasset barnefamilier. Det er generelt planlagt god bod- /skapplass i boligene. Boligene har mulighet for 2 stuer i separate etasjer, noe som tilrettelegger for at ulike aktiviteter kan foregå i huset samtidig. Stue og kjøkken er plassert på bakkeplan mot sør, som gir enkel tilgang til terrasse og hage.

BILFRITT BOMILJØ


Parkering i et separat felles p-anlegg gir et bilfritt område utenfor boligene. Uten biltrafikk blir områdene mellom husene bedre tilpasset menneskets skala i størrelse og form. Ønsket om å spille videre på dette har derfor ført til at rekkehusenes form, volum og variasjon er utformet spesielt med tanke på tilpasning til den menneskelige skala, og at det skal føles behagelig å oppholde seg i og rundt rekkehusene. Det har også vært viktig å lage gode private uterom, med lune kroker skjermet for innsyn.
 
%C3%98ygarden%20BK8_15