Beliggenhet

Rossåsen på Figgjo

Figgjo er et tettsted i utkanten av Sandnes Kommune. Historisk deler man Figgjo i to steder, Håland og Figved. Området har i stor grad vokst frem rundt klesfabrikken DFU og Figgjo AS. DFU tiltrakk seg arbeidere som bosatte seg på Figgjo. I dag er Figgjo mest kjent for proselensprodusenten Figgjo AS, som produserer porselen med stilrent og funksjonelt design. 

Figgjo var også en stasjon på Ålgårdbanen (1924), denne lever videre i dag som kultur og museumsstasjon. Banen fungere også som et flott tur løype. 

Figgjo elven renner gjennom hele tettstedet fra Edlandsvatnet på Ålgård, og helt til Sele på Jæren. Figgjo elven er kjent for å være en god lakseelv. Populær blant sportsfiskere, og er en av Norges 10–15 største lakseelver. Elva er ca 24,6 kilometer lang, og langs deler av elven er det fine turområder. 

Figgjo har eget idrettshus, og en egen kunstbane/idrettsplass til unge håpefulle fotballspillere.
Rossaasen-beliggenhet

Nærmiljøet

Figgjo grenser til Ålgård, som er en del av Gjesdal kommune. Selv om Figgjo er en bydel i Sandnes, har stedet sterk tilknyttning til naboen sin Ålgård. Man kan si at i sør har de rett og slett vokst sammen med Ålgård og at de sammen utgjør tettstedet Ålgård/Figgjo. 
På handletur i Ålgård finner du mye spennende og det er flere koselige cafeer hvor du kan ta en kopp kaffe eller spise et godt måltid. I sentrum finner du Ålgård Amfi med rundt 30 butikker. De har bl.a. blomsterbutikk, vinmonopol, sportsbutikk, dagligvare butikk, bokhandler m.m. 

Norwegian Outlet ligger vis a vis Amfi senteret. Her finner en ca 20 butikker med reduserte priser på en rekke merkevarer. Lura turistheim har startet opp i nye flotte lokaler mellom Amfi senteret og Norwegian Outlet. Ikke minst finner vi Kongeparken, som er kilden til mye moro for både små og store gjennom hele året.
rossaasen-naermiljo