Høy himmel i ryggen

Kvalitet trenger ikke være rådyrt!

Anita står i den romslige, lyse stuen og kikker ut over jordene, med sollyset midt imot. Hun smiler. «For oss som storfamilie har dette betydd mye. Den mentale prosessen er alltid mer omfattende enn den fysiske. Bent Eddie har vært god å ha på begge områder. Han er en arkitekt som forstår familien som helhet, hvilke hensyn man bør ta til hverandre og på tvers av generasjoner – samtidig er han uvurderlig i sin kompetanse på løsninger, godkjenninger og søknadsprosesser.»
Stolt%20Bolig_Nybygg_Artikkel_10
Stolt%20Bolig_Nybygg_Artikkel

For rundt 20 år siden tok Bent Erga og Anita Orre Erga over storgården på Orre. Driften hadde i flere år vært melkekyr. Bent jobbet som entreprenør og hadde tanker om endring – deres fokus ble etter hvert slaktekylling og travhest, med sistnevnte som hobby.

 
«Jeg er vel mer opptatt av det estetiske enn det praktiske», forteller Anita. «Sånn sett utgjør vi en perfekt match med et moderne hus med rene flater og max innendørstrivsel - og gårdsdrift og hester som hovedarbeid utenfor husets fire vegger.»
 
Det er ikke bare enkelt å bygge nytt. Huset skal passe inn i området, hensynta naboer og bebyggelse, ligge godt i terrenget og samtidig oppfylle flest mulig av eiers ønsker. Anita spoler tilbake til tegneprosessen og forteller at Bent Eddie var tidlig ute med konkrete anbefalinger på kledning som ville passe inn i jærlandskapet. De ble anbefalt saltak som de fleste i området ellers, og store vindusflater som slapp inn mye lys.

   >  Har du tomt – vil du bygge nytt? Les om første møtet med arkitekt Bent Eddie
 
«Vi synes det var vanskelig å velge om oppholdsrommene skulle vendes med utsikt til gårdsrommet og alt som skjer der, eller mot jordene og himmelen. Jeg er glad Bent Eddie var tydelig i sin anbefaling også her».
Stolt%20Bolig_Nybygg_Artikkel_Drone_%20(1)
«Vi synes det var vanskelig å velge om oppholdsrommene skulle vendes med utsikt til gårdsrommet og alt som skjer der, eller mot jordene og himmelen. Jeg er glad Bent Eddie var tydelig i sin anbefaling også her».
Stolt%20Bolig_Nybygg_Artikkel_4
Stolt%20Bolig_Nybygg_Artikkel_13

"– Dette er ikke noe å tenke på. Dette klarer du"


 - Mor til Alice om muligheten for leilighetskjøp
Anita viser oss rundt i huset og vi starter med soveromsavdelingen, som ligger vendt mot gårdsrommet. Plasseringen har vist seg å være en stor fordel med tanke på at rommene nå er østvendte og holder seg kjølige gjennom dagen. Hun tenker med gru på hvor uutholdelig varmt og innestengt det var på soverommene i det opprinnelige huset. Ekstra luksus er det med egen voksenavdeling.

  > Les om Bent Eddies tips til den perfekte "voksenavdeling"


"MANCAVE" OG SÅNT


​Vi guides videre inn i «Manncave'n», med store vinduer, majestetisk landskapsutsikt og tilstøtende balkong. «Her holder gutta til», forteller Anita. «Jeg tar ikke ansvar for interiøret her».
 
Et annet viktig samlingspunkt er den gamle delen av huset, som Anita og ektemannen tidligere reiste som et påbygg til deres originale bolig. Storfamilien og hesteeiere samles her daglig. Med svigerforeldre like over tunet er veien kort til en felles drøs.
 
«Vi er utrolig fornøyde med koblingen mellom disse to delene. Bent Eddie har sørget for at det visuelt fremstår som èn bolig og at bygget glir godt inn i omgivelsene».

   >  Bent Eddie avslører 5 myter om arkitekttegnede hus 

«Servicen har vært upåklagelig. For et team. God oppfølging og god fremdrift, alltid positive og løsningsorienterte, til og med når jeg har vært i overkant kravstor.» Hun ler. Det er ingen tvil om at byggeleder Jon Arne og byggmesterne Bjarne og Atle fra Stolt Bolig har gjort et godt inntrykk.

  > Se noen av de andre boligene Stolt Bolig-teamet har tegnet og bygd
Stolt%20Bolig_Nybygg_Artikkel_Drone_%20(7)

EN TRYGG PROSESS FRA START TIL MÅL


Tegne- og byggeprosessen gikk sin gang og det var ikke mye forsinkelser, slik man ofte opplever. Det aller viktigste er hvordan utfordringer eventuelt blir håndtert og hvilket inntrykk kunden sitter igjen med. Noe av den største fordelen Anita trekker frem, er hvordan arkitekt klarte å løse arealutfordringen for å få på plass drømmekjøkkenet. Det viste seg at pipen kunne fjernes, da bygget var innenfor lovgivning med vannbåren varme. Når pipen kunne fjernes, kunne kjøkkenet flyttes fra den ene siden til den andre, samtidig som Bent Eddie anbefalte ytterligere tomteutnyttelse på en halv meter langs husets sørside. Slik ble sluttresultatet optimalt og drømmeløsningen et faktum.
Stolt%20Bolig_Nybygg_Artikkel_3

FOKUS PÅ KOSTNADER

 
«Totalt fikk vi tillatelse til å bygge på 200m2 av tomtearealet vårt. Fokuset har hele tiden vært optimalisering og hvordan få mest ut av det vi allerede har. Med Bent Eddies kostnadsfokus sitter vi igjen med en svært overkommelig prislapp for et flunkende nytt, arkitekttegnet hus. Det er klart at slike positive overraskelser tillater flere utskeielser innendørs. Det er kjekt med fine lamper og lekker kjøkkenbenk», ler den fornøyde boligeieren.
 

benteddie-sitat
SKAL VI TA EN PRAT? 


Kontakt Bent Eddie for et møte om din tomt og boligdrøm – det koster ingenting. 
Send en sms tlf. 951 11 600 eller e-post: bent.lie@stoltbolig.no 
Stolt%20Bolig_Nybygg_Artikkel_16