Tre generasjoners drømmehus

Drømmehuset lå "gjemt" i barndomshjemmet

For tre år siden stod det ferdig: Drømmehuset. Ekteparet Nina Therese Rasmussen og Rune Stokka og guttene, som nå er 12 og 17 år, flyttet inn i sitt splitter nye hus i Sølvbunkeveien 12 på Mariero. Det gjorde også Ninas mor Marit. Hun var ikke nissemor på lasset, kanskje hun var “nøkkelen i høystakken”. Eller i alle fall begynnelsen på historien. For det er nemlig på tomten til Ninas, men også morens barndomshjem at det nye huset ble bygget. 
 
LSR56257
LSR56139

Velkommen inn! 

Voff! Voff! hører vi fra innsiden av ytterdøra da vi ringer på. Her er det noen som passer jobben sin. Døra går opp, og Rune ønsker velkommen inn i den 298 kvadratmeter store bygningen. Her er det virkelig boltreplass for alle. Når vi først hilser på den sorte blandingshunden Kira, går halen som et tivoli mens kroppen rister av glede. 
 

Ikke noe kataloghus


Arkitekten har gjort en fantastisk jobb. Det er ikke noe kataloghus han har tegnet for oss, sier Rune, som selv er byggmester.  I tillegg til å være en dyktig arkitekt er Bent Eddie også en god menneskekjenner. Han har vært utrolig lydhør overfor hvem vi er og hvilke verdier og behov vi har, sier Rune, som selv er byggmester. Han legger til: - Han graver så dypt han må uten å måtte være ubehagelig. 

I det vi kommer opp trappene til annen etasje, som kan regnes som  “hovedkvarteret” i huset, åpner det seg en stor åpen stue. Som fører frem til stedet der mennesker ofte samles, nemlig kjøkkenet. Det romslige og flotte kjøkkenet går i elegant flukt med stua. De store vinduene henter det gode dagslyset inn og bygger opp under en allerede god romfølelse - og en følelse av at dette er et godt sted å være. Utenfor er dagens himmel blå. Og rundt det lange spisebordet på kjøkkenet strekker gjestfriheten seg langt. Her samles ofte de tre generasjonene som bor i huset til måltider og drøs.

Tilfeldig at det ble slik
Det var egentlig litt tilfeldig at det ble slik som det ble. Marit hadde leilighet i Langflåtveien og familien bodde ikke langt ifra. Barndomshjemmet hadde stått tomt i 10 år. - Vi snakket om å selge Sølvbunkeveien og bygge på tomten vår, men så nevnte Marit Sølvbunkeveien. Det utviklet seg fra tanke til prosess, forteller Nina.

- Det var ikke gjort på et kvarter, sier Rune. - Vi måtte tenke oss nøye om. Blant annet ble det viktig med tre “avdelinger” og at det skulle være tre innganger. 

Mens Nina og Rune har soverom i hovedetasjen, har Marit sin egen oase i etasjen under. En koselig leilighet, med vinterhage. Guttene stortrives for sin del i første etasje, der de har hvert sitt rom og medierom. 

 

Utfordrende tomt

Med gammel reguleringsplan, begrenset utnyttelsesgrad og biloppstillingsplass var det ifølge ekteparet kun den konstellasjonen som nå står på tomten som var mulig. Sølvbunkeveien 12 hadde nemlig en utfordrende tomt.
- Likevel greide han Bent Eddie og Stolt Bolig å bygge drømmehuset for oss, smiler Nina.

LSR56281
"Du må like å omgås, relasjonen må være uanstrengt og på plass, sier Rune og får anerkjennende nikk fra både Nina og svigermor. - En må like hverandre, er de klart enige om. - Når relasjonen er avklart, er det ekstremt mange fordeler, supplerer Nina. "
LSR56104-2

Praktisk og nært

Mor, svigermor og mormor Marit som er i “70-årene”, som hun selv sier, slipper ensomhet. Hun er nå tettere på familien sin. Hun raller rundt i bil og klarer seg godt, men hjelpen er aldri langt unna når hun må trenge den - enten det gjelder bistand til digitale utfordringer eller matvarehandling. Dessuten spiser de hele gjengen sammen så ofte de kan.

- Det er fint å spise sammen, men jeg lager litt selv også, medgir Marit. Hun trives godt i leiligheten i etasjen under, selv om den er noe mindre enn den hun flyttet fra.

- Ingen blir yngre, heller ikke svigermor. Det er himla greit å ha denne nærheten. Det sparer oss for mye tid og mange bilturer. Har vi ikke hørt noe eller ikke får kontakt, kan vi bare banke på døra, sier Rune.
- Har vi ikke spist sammen, er veien kort til å levere noen middagsrester til mor, sier Nina og legger til:

- Senere, når vi to er gamle, kan vi flytte inn i den leiligheten som Marit har bodd i.
 

  > Les om fordelene med generasjonsbolig"

 
LSR56310
LSR55891
LSR56300

EN Ypperlig leveranse


Alle er godt fornøyde med leveransen. - Det har gått utrolig fint, og vi har hatt god dialog hele tiden underveis - også med Stolt Bolig. - Det er en ypperlig leveranse på alle måter, er boligeierne enige om. 

benteddie-sitat
SKAL VI TA EN PRAT? 


Kontakt Bent Eddie for et møte om din tomt og boligdrøm – det koster ingenting. 
Send en sms tlf. 951 11 600 eller e-post: bent.lie@stoltbolig.no