barnerommet som
gjør nabokidsa misunnelige

– Barn gjør seg faktisk som gode interiørarkitekter. Kristoffer på 7 år vil bli astronaut.
Nå har han skapt sitt eget verdensrom.
shutterstock_1038006511

"La barna få lov til å være kreative, og ta del i planleggingen"


- Tips / Bent Eddie
Fantasi og kompromiss møtes
- De har en livlig fantasi, ser muligheter der foreldrene ser begrensninger og våger å være direkte og personlige, forklarer Bent Eddie. Han har jobbet med mange barnerom, og tar seg alltid tid til å høre deres ønsker og behov. Det er tross alt de som skal bo der, sier han.

Ønskene kan ofte overgå det funksjonelle, så da må man tilpasse seg og møtes på midten. Om Henriette på 11 år har lyst på diskokule i taket, kan det tenkes at det hun egentlig prøver å si er at hun trenger stor gulvplass til å danse. Eget dansegulv på rommet gjør fort at diskokula ikke blir så viktig, og at en kul lampe eller et anlegg kan gi henne følelsen hun er ute etter.

Beliggenhet spiller også inn, spesielt om det skal tenkes at barna skal vokse med rommet. Når de bikker tenåringsstadiet, vil barna gjerne ha behov for å trekke seg litt unna. Da kan et rom i en annen del av huset være en løsning.

– La barna få lov til å være kreative, og ta del i planleggingen, tipser Bent Eddie.
9
shutterstock_478992172
Gode tips på veien
Et tips er å lande på et tema. Vil minstejenta ha prinsesserom og guttungen rockerom (eller omvendt), så la dem få lov å bestemme. For noen kan dette være en prøvelse, ettersom barn ikke følger trender.

– Mange foreldre i dag er veldig bevisste på valg innen design og interiør, og vil så gjerne bestemme hvordan barna skal ha det på rommet. Da er det viktig å holde fokus på at barna og vennene vil trives og ha det gøy. Farger og stil kan man alltids endre med tiden.


      Les også: Hjemmekontoret som får jobben gjort

Planleggingen av nytt rom skal være kjekt. Barna lærer å reflektere over sin egen stil, hva de liker og ikke liker. Skap gjerne soner i rommet -  for eksempel for lekser og lesing, for dans og lek og for soving. Da krever det ikke mange kvadratmeter, men fantasi, for at rommet skal føles spennende for de minste.

– Å jobbe med barn og arkitektur er en spennende prosess, utdyper Bent Eddie. Man må sette seg inn i en helt annen verden, og kan bruke fantasien til å komme opp med nyskapende løsninger. I barns øyne kan hems fort bli et klatretre, større gulvplass kan bli glødende lava og garderobe kan bli et hemmelig gjemmested.

Stikkord:
  • Skreddersydd oppbevaring. Utnytt plassen optimalt. Plass til klær, leker, plakater, bilder, hobby mm.
  • Er barnerommene små kan det planlegges en felles (lek) stue. Her er det plass til alle lekekameratene

benteddie-sitat
SKAL VI TA EN PRAT? 


Kontakt Bent Eddie for et møte om din tomt og boligdrøm – det koster ingenting. 
Send en sms tlf. 951 11 600 eller e-post: bent.lie@stoltbolig.no 
_E2_2447

Kommer for salg