Rehabilitere eller bygge nytt?

Skal du rive – bygge nytt - eller bygge videre på historien? Det er et spørsmål med mange variabler for i mange tilfeller svarer det seg faktisk å gå for nytt, men ifølge arkitekt Bent Eddie finnes det også unntak. 
_E2_1994a

"Vi ønsker større romfølelse og armslag nå, luft, romslighet og takhøyde"


- Sitat / Bent Eddie
SVARER DET SEG Å BYGGE HELT NYTT?
- I mange tilfeller svarer det seg å gå for nytt, men det finnes også unntak. Jeg kommer tilbake til det, sier arkitekt Bent Eddie i Stolt Bolig og fortsetter. - Tidene forandrer seg, og vi forandrer oss. Planløsningene fra "den gang da" – eller "gamle dager" som de unge kanskje vil si – er neppe optimale nå. Tenk bare på kjøkkenets betydning. Fra å være et lukket rom slik det var fra1950 til 80-tallet, har det blitt selve senteret i mange boliger. 

- Nå ønsker vi større romfølelse og armslag – luft, romslighet og takhøyde. Vi ønsker sosiale soner, to vasker på hovedbadet i stedet for én - og gjerne en egen avdeling for de unge og håpfulle og en for de vokse, sier Bent Eddie. 

         Les mer: Off limits - dette er voksenavdelingen!

 
- Noen ganger kan man trylle med det som har vært, men ofte krever nåtidens ønsker og behov en helt annen konstruksjon enn hva den gamle boligen kan innfri, sier han og legger til:

         Vurderer du å bygge nytt? Klikk her for avtale en uforpliktende boligprat

- Vi bruker i det hele tatt boligen annerledes nå enn før. Ikke minst setter vi større krav til uterommet. Det regner mye her vi bor, så tak over uteområdet vil vi gjerne ha. Oppvarming koster også mye, og eldre hus er ofte trekkfulle. Å rehabilitere bad og kjøkken kan ofte bli veldig kostbart. For ikke å tenke på drenering og energisparing. Her kan det altså være mye å spare på mange områder.

Helt til slutt - hva er unntaket for å bygge nytt?
- Sitter du på en arkitektonisk perle eller en bolig med andre bevaringsverdige kvaliteter, så er det viktig å tenke gjennom saken, sier arkitektten før han presiserer. – Hva som er riktig avhenger av situasjonen, men ved å avtale en prat med oss i Stolt Bolig så kan man få gode råd og en faglig vurdering av boligen man sitter med idag. Og det koster ingenting.

benteddie-sitat
SKAL VI TA EN PRAT? 


Kontakt Bent Eddie for et møte om din tomt og boligdrøm – det koster ingenting. 
Send en sms tlf. 951 11 600 eller e-post: bent.lie@stoltbolig.no 
_E2_2447

Kommer for salg