8 GODE TIPS NÅR DU SKAL STIFTE NYTT BO

"Når du jobber med en arkitekt er det viktig at du er åpen. Både om egne ønsker, men også for nye innspill. Det er da vi får et godt prosjekt", sier Bent Eddie.
DinTomt

"Ha empati for de som har bodd der lenge, og bygg noe som dere alle blir fornøyde med."


- Tips / Bent Eddie
Her deler han 8 tips for planleggingen av egen tomt.

1.  Tomtens plassering
Et hus skal ligge godt i terrenget og tilpasse seg nabolaget og omgivelsene. Det er mange hensyn å ta. En god og gjennomtenkt plan er derfor viktig å ha som utgangspunkt for planlegging av selve boligen

2.  Sol og værforhold
Vi tar en grundig gjennomgang av utsikt, sol og værforhold. Gode uteplasser skal være skjermet for vær og vind, men likevel ha en strategisk plassering på tomten.

3.  Vinduer – lys, utsikt og innsikt
Store vinduer gir på den ene siden mye dagslys innendørs, men kan også føre til mer innsyn.
Villa Aanestad
DSC09108
4.  Adkomst
Adkomst et viktig moment som ofte blir oversett. Du skal kunne parkere biler og sykler, samt ta imot gjester.

5.  Livsfaser og romprogram
Nyetablerte familier med små unger har som regel behov for romslig gang og gode muligheter for klestørke, plass til sykkeloppstilling og egnede rom for barn å vokse i. I moderne familier skal vi ha rom der barna kan være alene, men også sosiale soner for samvær hvor mat og drikke kan nytes. Både store og små skal trives - alene og sammen.

6. “Made for Seniors”
Livet er i stadig endring, og vi går alle gjennom ulike livsfaser. Enkelt har gjerne kommet så langt i livet at behovet har endret seg på mer enn en måte. Kanskje har boligen blitt for stor? Kanskje er den heller ikke tilrettelagt framtidig tilgjengelighet?  Vi bygger stadig for flere “seniorer” , som velger å å satse på ny bolig, i stedet for å kjøpe seg leilighet. Boligen blir godt og nøye planlagt for fremtiden, samt at den ivaretar den aktiviteten som passer best til hver enkelt.

7.  Middagsbordet
Der skal du ha bord med plass til mange rundt. Vi ser fort at det er viktig med god logistikk på den daglige driften av hjemmet. Noen ønsker å ikke sitte like i nærheten av kjøkkenbenken. Andre ser på en slik plassering som perfekt. Da kan en både lage mat og være i nærheten av barna  som kanskje gjør lekser ved spisebordet, eller gjester som venter på din utsøkte signaturrett.

8.  Godt naboskap
Du bygger ikke bolig bare for deg selv. Det du bygger skal naboen se på dag etter dag og år etter år. Ha empati for de som har bodd der lenge, og bygg noe som dere alle blir fornøyde med. Du kan endre ting på et hus, men et ødelagt forhold til naboen kan skape frustrasjon i lang tid.

benteddie-sitat
SKAL VI TA EN PRAT? 


Kontakt Bent Eddie for et møte om din tomt og boligdrøm – det koster ingenting. 
Send en sms tlf. 951 11 600 eller e-post: bent.lie@stoltbolig.no 
_E2_2447

Kommer for salg