Vaskerommet – et undervurdert rom!

Investerer man i gode løsninger her, kan man hengi seg til fargesortering av klær med føttene godt plantet på oppvarmet gulv. Kanskje strømmer det selvvalgt musikk ut gjennom en portabel høyttaler mens man plukker man med seg noe leskende fra det lille kjøleskapet i hjørnet, på vei mot tørketrommelen eller ullvasken. Bent Eddie gir deg her sine best tips! 
StoltBolig_Arkitektsak-Vaskerom_4

"Varmekabler i gulv bidrar til trivsel og har en positiv effekt på miljøet i et våtrom. Egne hyller og oppheng for vått yttertøy bidrar til rask tørking."


- Sitat / Bent Eddie
StoltBolig_Arkitektsak-Vaskerom_2
Med bred erfaring fra arkitekttegnede løsninger sitter Bent Eddie på en gullkantet liste over hva som bør tas høyde for når drømmevaskerommet skal bygges. «Jeg hjelper folk med drømmene deres. Ikke bare de store strukturelle linjene, men også viktige detaljer, som smarte løsninger for en sømløs hverdag». «Nei, integrert flatskjerm for fotball på vaskerommet er ikke på den listen», ler han.
 
«Ikke heng dere opp i hvordan andre har det»

Bud nummer èn er å tenke gjennom hva egne behov er. Skriv en liste. Brainstorm, som det heter på godt norsk. Hvor mange barn er det i familien? Bor alle hjemme hele tiden? Har tenåringen behov for raskere omløp på sitt skittentøy enn foreldre som uansett bruker arbeidsklær på jobb? Behøver man eget hjørne i rommet for steaming av skjorter før man skal i viktige møter? Hvor skitten er 7-åringen etter utendørs fotballtrening og hvor ille lukter egentlig 12-åringens t-skjorter etter èn dags bruk? Hvilke situasjoner står man i daglig og hvilke gode løsninger er det behov for?
 
«God oppbevaring og orden er pri èn»
Hvor mange kategorier sorteres klesvasken i? Oversikt gir fremdrift. Fremdrift gir resultater. Behagelig lys og varme i rommet er avgjørende for om man ønsker å oppholde seg her. Planlegg for innbydende og lekkert interiør. Lekkert trenger ikke være ensbetydende med dyrt. Varmekabler i gulv bidrar til trivsel og har en positiv effekt på miljøet i et våtrom. Egne hyller og oppheng for vått yttertøy bidrar til rask tørking.
 
Bent Eddie har lagt merke til at bi-innganger sjelden brukes dersom de ikke er praktiske. Det samme gjelder vaskerom. Videre ankomst til resten av huset må være gjennomtenkt. Ønsker man enkel tilgang til dusj eller ser man for seg å gå inn i kjøkkenet direkte fra vaskerommet?
StoltBolig_Arkitektsak-Vaskerom

HETE TIPS FRA BENT EDDIE

 
  • Vaskemaskin og tørketrommel bør samkjøres med plan for hyller og skap for oppbevaring.
  • Plasser maskinene i ståhøyde.
  • Vaskemidler skjules i øvre seksjoner, ute av barnas rekkevidde.
  • Ha eget skap for vaskemidler, koster, gryter, skokrem og annet som er sjeldnere i bruk.
  • Skjul de kjedelige tingene som skaper rot
 
Hvor mye plass tar sko og jakker som ikke er i daglig bruk?
Ikke undervurder volumet av luer, hansker, skjerf, refleksvester, treningsklær, jakker og sko som ikke benyttes hver dag. Åpne skap med dype kurver og god hengeplass gir oversikt og luft. Unngå dører som åpnes og lukkes utover, dette stjeler gulvplass og man mister fort oversikten.

 
Bobler du over av flere ideer?
Er du er på jakt etter de praktiske løsningene på vaskerommet eller har du flere gode ideer til din egen gullkantede ønskeliste?
 

benteddie-sitat
SKAL VI TA EN PRAT? 


Kontakt Bent Eddie for et møte om din tomt og boligdrøm – det koster ingenting. 
Send en sms tlf. 951 11 600 eller e-post: bent.lie@stoltbolig.no 
_E2_2447

Kommer for salg