Beliggenhet

tett på havet og tananger

Fra glattpolerte fjell til frodig kulturlandskap

Myklebust har et unikt kulturlandskap med bosetning tilbake til jernalderen og kanskje vel så det. Gravhaugene har sikret godt utsyn over sjøen og skjær-gården. Områdets stedlige kvaliteter som overgang mellom kystlandskapet med glattpolerte fjell og kystlyng mot det frodige kulturlandskapet, videreføres ved utbyggingen av Myklebust753.

Bebyggelsen avgrenses mot klart definerte kystlandskap og gravhauger med grønnstrukturer som bevarer det flotte landskapet. De store kystarealene i vest kobles med grønne friarealer med bebyggelsen opp mot de vernede kulturlandskap mot øst og et populært sjøbad hvor bading kan skje hele året – for de som liker det. Grønne kiler skaper trivsel for små og store beboere med kvartalslekeplasser, balløkke og badeplass, adkomst for barnevogner og rullestoler i friarealene.

Myklebust-img-3ykk
[Klikk for større bilde]
Jåsund er både sentralt og landlig. Det er kort vei til Stavanger, Forus, Risavika og Sola. Det er greit å komme seg på jobb, og det er greit å komme til butikker. Turområder finnes like utenfor stuedøra.

En perle av en badestrand med sandvolleybane og grillhytte er planlagt, og blir nok en favoritt både om sommeren og resten av året. Her blir det godt å leve.
DJI_0397